Lastbilen och skummisarna.....

Vilken dag!! Syrran bankade på dörren kl 10:00, "har du ätit frukost?". Jag kokade några ägg och syrran kom med nybakade ostbullar och munkar. Det var en super trevlig och god frukost. Efter den goda frukosten så skulle jag och Shiro promenera till min mormor. Vi gick en runda som går bakom ett öde industriområde (jag tror man kan kalla det för det). Helt plötsligt såg vi en långtradare som kört rätt upp på en liten kulle, ett väldigt konstigt ställe att parkera en lastbil på. Bakom lastbilen såg vi att det stod två bilar som hade backat till och några män stod och pratade. Stället där vi gick är väl inte riktigt känt för att vara ett jätte bra ställe att vistas på. Tog upp min mobil och ringde mamma, som sa åt mig att springa upp i skogen som låg en bit upp. Sprang upp i skogen och Shiro trodde det var bus på gång så han studsade runt som en kanin. Väl inne i skogen och långt bort från "skummisarna" så återstod bara en sak, hitta ut. Vi gick och gick och gick, hela tiden stötte vi på högt stängsel som omringade koloniområdet. Det blev ju inte heller lättare att ha mamma i telefonluren som tjatade om att jag aldrig lyssnade på vad hon sa och att hon sagt till mig tusen gånger att inte gå den vägen. Men det var ju mitt på ljusa dagen tänkte jag. Shiro hade jätte skoj och jagade kaniner och ekorrar med mig snubblandes över stock och sten. Efter en j-a vandring och mycket tjat från mamma så kom vi ut ur skogen. Det tog ytterligare 30 minuter innan vi kom hem till mormor och Shiro slängde sig på gräsmattan efter att ha druckit 2 liter vatten. När vi hade fikat klart så promenerade vi hemåt, tog en snabb vända hem till Oliver innan vi fortsatte hem.
Nu har vi varit ute sista rundan och lektanten (Linda) har varit på besök så nu är det snart natti natti. Tjingeling!!


Sötnosen, ca 10 veckor gammal!


Jätte irriterade!!!!!!!

Jag och Shiro är jätte irriterade!! Vi missade hundutställningen på Sofiero denna helgen. Som vanligt jobbade jag hela helgen. Det är samma sak varje gång. Händer det något kul så jobbar man, det slår aldrig fel. Nästa år ska Shiro banne mig ställas ut!!
Annars, jodå en vanlig dag på jobbet men med ovanligt mycket stress. Hämtade Shiro hos Oliver efteråt och gick en runda med pappa och Oliver.
När vi kom hem blev det lite träning och det går verkligen framåt, Shiro är verkligen en jätte smart och duktig vovve.
Imorgon är man ledig och då tänkte vi ta en rejäl runda ner till mormor och fika. Vi får väl se hur det går denna gången, sist rev Shiro hela hennes trädgård=) Men roligt hade han. Nä, nu väntar vi på att lektanten Linda ska komma. Ingen blir gladare än Shiro när hon sticker in snoken i trädgården=)
Tjingeling!!


Shiro och Krasse!

Bilden på Shiro och Krasse är en helt underbar bild tycker jag som jag bara var tvungen att dela med mig. Bilden är tagen av vår granne Ola som även han har en blogg sida med en massa fina foton som han har tagit. Har länkat från min blogg till hans.


Shiro och Krasse!


Ett tag sedan!

Hej allihop!! Nu var det ett tag sedan jag skrev i bloggen.
Shiro är badad och det gick jätte bra. Han gick självmant in i duschen i torsdags så då passade jag på=)
Det har varit full rulle för honom idag. Jag jobbade mellan 12-17 och Krasse var hemma. Linda var på jobbet ett tag och då föreslog jag att hon kunde hämta Shiro en runda om hon inte hade något annat att göra så det gjorde hon. De hade träffat på en siberian-valp som är 2 månader äldre än Shiro och de hade busat så Shiro la sig rak lång på gräset när han kom hem och somna=) Efter att jag kommit hem så kom mamma på en snabb visit. När hon skulle åka hem så blev Shiro tokig och rymde mellan staketet och skulle springa efter henne och bilen. Som tur var så såg mamma mig hoppandes upp och ner på trädäcket så hon stannade. Tydligen hade jag skrikit ganska bra åt mamma så grannen Camilla höll på att sätta pizzan i halsen där hon satt i trädgårdsstolen och mös.
Kvällsrundan blev också kul för Shiro som åter igen träffade på Linda och 2 andra hundar. Nu är det snart bed time. Tjingeling!!


Kolonistuga=)

Måndag, vad kan man säga... En helt ny vecka med jobb, suck... Har fått en idè! Gick med Shiro vid bondgården och där går man igenom ett koloniområde. Såg en jätte fin tomt som var helt tom. Man kanske ska köpa en tomt (om det finns någon till salu) och bygga en liten stuga som man kan utnyttja på sommaren.. Det ligger mellan bondgården och skogen och Shiro bara älskar att strosa omkring där. Får hålla utkik om det blir någon till salu=)
Annars har dagen varit som den brukar, jobb, hämta Shiro hos Oliver och sedan hem och busa.. Nu är det snart läggdags men en runda till med Shiro hinner jag med. Tjingeling!
Ps. Det gick bra med hund- och barnpassning, de höll sig i skinnet alla 3=)


Badet får vänta!

Det blev inget bad för lille Shiro idag och tacksam är nog han...=) Det blev en lång promenad i råådalen och en ny säng från päronen istället. Kräftor blir det ikväll med Krasse och Krasses mamma som ska äta kräftor för första gången, ska bli skoj. Nubbarna får vi nog hoppa över eftersom vi ska upp allihop kl 04:30 och ta oss till jobbet.

Shiro tyckte det var helt underbart i råådalen, det var så mycket nytt att se och lukta på så han blev helt galen. Han tyckte att han skulle hoppa i ån och bada lite där istället för att bada hemma men det tyckte inte jag=)

Nu ligger han på sin favorit plats i soffan och bara myser och väntar på nästa omgång mat... Imorgon blir det en galen dag... Efter jobbet ska jag passa 2 galna hundar och en galen systerson=) Vi får väl se hur det går..... Fortsättning följer............ Tjingeling!


Regnig lördag!

Vilken tråkig dag det var igår, regn, regn och åter regn.. Blåste gjorde det också så man blev tokig. Men det blev i alla fall en runda till päronen med Shiro som glatt sprang hem till Oliver.
Sverige vann ju fotbollen som nog alla vet och Shiro hejade som bara den.
Tänkte ta en runda i råådalen idag om vädret håller i sig och det inte börjar vräka ner och sedan tänkte vi att Shiro skulle duscha, får se vad han tycker om det=) Återkommer om hur det gick med duschen och Shiro.
Shiro VS Duschen...... Tjingeling!


Somnade på soffan alla 3 igår kväll och vem hittade jag under täcket på morgonen, jodå lille Shiro som yrvaket tittade upp!


Shiro hejar såklart på Sverige i fotbollsmatchen mellan Sverige-Ungern!


Äntligen fredag!

Vaknade imorse ganska pigg faktiskt, Shiro likaså... Kan det bero på att det är fredag och att man är ledig hela helgen kanske, NICE... Shiro och jag gick vår vanliga runda men den nya selen uppskattades inte av Shiro.. Efter att ha krängt på huvudet ca 20 gånger för att försöka bita av sig selen så gav han upp.
Jobbet var inte så kul idag, det kändes segt och jag var irriterad av olika anledningar men som tur var så slutade jag redan kl. 11:00.. Då bar det ju såklart av till mamma för att hämta upp Shiro.. När jag kom dit så hade mamma dukat upp en maffig frukost som gjorde att jag genast blev på bättre humör. Shiro och Oliver låg och sov sida vid sida ute i trädgården.
När vi kommit hem till vårt lilla hem efter en lång promenad så var vi super trötta både jag och Shiro så vi beslutade oss för att ta en liten tupplur på soffan båda två. Vi kurrade ihop oss, jag under täcket och han ovanpå och somnade gott.
Innan kvällsmaten så tog vi en rejäl promenad till. Det var riktigt ruggigt och blåste nästan full storm ute på fälten.. Shiro började till och med gå i sidled när vinden tog tag i honom vilket såg riktigt roligt ut. Men vinden hindrade honom inte från att försöka jaga kaniner och fåglar
. Tjingeling!


Hörnan i soffan på soffkudden är favoritplatsen!


Oliver, en underbar gammal man på 15 år och 6 månader!


Stressig dag!

05:20 tog vi första promenaden. Shiro vinglade runt och gäspade men piggnade till ganska fort på vägen. När vi kom hem kl 05:40 fick han mat och sen fick han vara själv fram till 07:30 då morsan kom och hämtade honom. Själv fick jag köra till jobbet och baka.. Träffade Lotta på vägen till jobbet, hon körde i 190 eftersom hon hade försovit sig=)
Stressigt var det på jobbet och efter det så bar det iväg till "Foderboden" för att köpa nya selen till Shiro.. Det blev inga selen eftersom jag var tvungen att ha Shiro med mig för att få rätt storlek. Det blev ändå lite godsaker, ett skinnkoppel och en borste. Åkte hem till mamma där jag kelade lite med Oliver och tog en snabb fika.
Efter fika och kel så lastade jag in Shiro i bilen och körde ner för andra gången till "Foderboden". Väl inne i affären så hade jag svårt att få styr på Shiro som skulle sno godis från hyllorna och leka med affärsinnehavarens hund som var en stor saluki som inte var ett dugg intresserad av Shiro. Med lite hjälp blev det en bil-sele och en vanlig promenad-sele. In i bilen igen och hem till Krasse som höll på att trilla av stolen när han fick reda på att vi handlat saker till Shiro för 1100kr. =)
Tjingeling!!


Liten Knatte!


Välkomna!!

Välkomna till min och Shiros blogg..
Här  kan ni följa våra galenskaper och annat smått o gott!

RSS 2.0