Lite mer mys med Anna=)


Shiro satt och tryckte hos Anna under filmen=)


Filmkväll...

Tråkig morgon med regn men ut med Shiro måste man ändå. Mamma ringde och frågade om vi skulle komma och äta frukost så det gjorde vi. Under tiden vi promenerade blev vädret bättre och solen började komma fram men det blåste kallt som f-n, speciellt på de öppna fälten. Efter en härlig frukost promenerade vi hem via "skummisstället" men inga skummisar i sikte idag. Fick höra av mammas vännina som bor vid Ättekullaskogen att de hade träffat på vildsvin där uppe så lite nervös var man ändå men inte heller några vildsvin träffade vi, skönt...
När vi kom hem ringde vi Anna som satte sig på bussen för att komma och hälsa på och kolla lite film på kvällen. Vi hade en super trevlig eftermiddag och kväll med film, popcorn, godis, läsk och pizza men filmen var väl inte den bästa man sett. Kommer inte ens ihåg titeln på filmen vi såg=) Shiro var såklart också med och satt och tryckte bredvid Anna i soffan. Krasse som var helt slutkörd efter en jobbig arbetsdag var med och åt pizza innan han somnade som ett litet barn uppe i sängen så någon film blev det inte för hans del. Nä, nu är det nog natti.. Shiro har somnat på baksidan och Krasse sitter och halvsover i soffan bredvid mig=) Tjingeling!!


Bollen är nya favoriten men PET-flaskan hänger fortfarande med=)


Shiros favorit!


Shiro ligger helt utslagen i mammas och pappas trädgård efter den långa rundan=)


Första semesterdagen!!!!

Första semesterdagen.... wiiiiiii.... så j-a skönt... började dagen med en lång promenad runt hela raus, tog nästan en timme. Vi åt en god frukost Shiro och Jag och efteråt städade vi. Lektanten Linda ringde och frågade om vi skulle gå en "långis" så det gjorde vi. Vi tog rundan förbi bonden och runt i Ättekullaskogen, det var super skönt väder när solen tittade fram. Även denna rundan tog en timme och den avslutades hos mamma där vi fick en kopp kaffe och lite fika. Shiro var så trött så han höll på att somna sista biten hem till mamma. Efter fikan hos mamma gick vi hemåt och började så smått plocka fram utemöblerna som låg fint inpackade. Shiro tyckte det var super kul och skulle hjälpa till.
Efter att vi alla ätit kvällsmat så gick vi en runda till och efteråt lekte vi med Shiros nya favorit, den rosa bollen. Lite borstning har vi också hunnit med och gudarna vad han fäller just nu. 
Pratade med en kompis häromdagen, Michaela som bor i Åre. Hon håller på med en hundsport som fick mig att bli väldigt nyfiken och intresserad. Läste en artikel i tidningen "Hundsport" där hon var med. Sporten kallas "Kickbike". Man står på en cyckel som påminner om en sparkcykel, hunden springer framför med en lina och drar en framåt samtidigt som man hjälper till och "sparkar" cykeln framåt med ena benet (låter kanske lite luddigt men det verkar himla kul). Ska ta reda på mer om sporten och Shiro behöver bli lite äldre innan han får lov att börja dra. 
Nu ligger mitt lilla hjärtegryn och sover som en gris=) See Ya imorgon=P Tjingeling!! 


Vem eller Vad??

Nu börjar semestern på riktigt... En veckas semester har Shiro och Jag och det ska bli såååå skönt. Har varit ledig i helgen också men det känns som att semestern börjar på allvar imorgon.
Helgen har varit bra fast att det varit dåligt väder. Shiro och Jag tog oss ändå en tur till stranden på Råå igår och gick en lång runda, det var ganska skönt för vi var i stort sett ensamma på stranden (egentligen inte så konstigt, mars månad och regn. Vem ger sig iväg till stranden då!? Jo, Shiro och Jag=))
Idag tog vi en runda hem till mamma och pappa och fikade. Då systersonen var där passade Shiro på att leka för fullt, han stupade när vi kom hem=)
Någon eller något konstigt har varit på vår framsida och böjt metallpinnarna som håller staketet. Vi kom fram till att detta måste hänt mellan kl.21:00 och kl.22:00. Shiro har legat ute på framsidan hela kvällen så det är ett mysterium för oss att han inte sagt ett ljud eftersom han brukar sätta igång och skälla så fort något sätter foten på hans revir. Hmm.. Skumt... Nä, nu är det nog dax att sova tror jag. Vi ses imorgon! Tjingeling!!


Shiro ligger tålmodigt och väntar på brevbäraren=)


Lite piggare=)


Shiro nyvaken=)


Husse kommer hem från Barcelona... Wiiiiiiii....

Sjuk, sjuk och åter sjuk... Har dragit på mig en riktigt jäklig förkylning. Kan inte fatta hur man kan ha så mycket "gojja" i "snoken" och att det aldrig tar slut. Shiro har nog känt av att jag varit sjuk för han har bara sovit hela dagen och hela kvällen. Han har givetvis varit ute några gånger på kissrunda. Mamma var så snäll att hon kom och gick en jätte lång runda med Shiro på förmiddagen för att jag skulle slippa gå ut en runda iaf.
Krasse kommer hem från Barcelona imorgon, har varit så tomt och tråkigt när han inte varit hemma så nu ser både jag och Shiro fram emot hans hemkomst. Shiro fick ett riktigt "fnatt" igår när han hörde Krasse i telefonen, han blev så glad att han nästan dränkte telefonen med sina pussar och sprang sedan några varv i huset. Nu ligger han på baksidan och sussar IGEN.. Nä, det är väl dax för mig också tror jag. See Ya.. Tjingeling!!


Lite "fnatt" i soffan=)


"långis" med lektanten och våfflor hos mamma=)

Vaknade imorse och var ovanligt pigg. Tog Shiro och bilen och åkte ner till stranden på Råå. En helt underbar morgonpromenad blev det och Shiro försökte få tag på fiskmåsarna som flög vid strandkanten men utan resultat som tur var=) Efter promenaden åkte vi inom bageriet på Råå och köpte frukostbullar.
Efter frukost och städning så ringde telefonen, det var "lektanten Linda" som frågade om vi skulle ut och promenera en "långis" (en lång promenad). Shiro blev som vanligt galen av lycka när han träffade sin egen lilla lektant=) Vi tog en långis förbi "bonden" och hela Ättekullaskogen sedan delade vi på oss och vi fortsatte till mamma. Vilken tur att vi kom så pass att vi fick smaka på mammas goda våfflor och en kopp kaffe innan det bar av hemåt igen. Väl hemma fick Shiro lite "fnatt" i soffan när Krasse kommit hem så nu har han stupat på framsidan och sover som en liten gris. Själv sitter man på soffkanten och funderar ut vad man ska laga för mat, lika trist varje gång men vi kommer väl på något. Tjingeling!!


Shiro med sin nya leksak "larven"...


En "överkörd kanin", en "överkörd bäver" och en gul larv....

Ledig dag idag, då bar det iväg till Ullared. Jag, mamma och mormor stack iväg kl. 07:00 medan Krasse och Shiro fick stanna hemma och mysa. Vi åkte i MIN BIL!! Hahaha... Som de flesta vet har jag en liten "Ford KA" så åka iväg 3 personer och storhandla i Ullared var en utmaning. Måste faktiskt skryta med att vi fick in 3 fulla kundvagnar och 3 vuxna personer i bilen även om det var lite trångt=)
När vi äntligen kommit hem och satt alla kassarna på golvet lyckades Shiro leta rätt på alla sina leksaker som jag köpt till honom genom att sticka in huvudet i påsarna och böka rundor. Han blev överlycklig för sina saker som bestod av en "överkörd kanin", en "överkörd bäver" och en gul larv med svart ben. En hel del godsaker blev det också till lille Shiro;)
Nu sitter vi och myser i soffan alla 3. Får passa på att mysa nu eftersom Krasse sticker iväg till Barcelona på lördag och ska kolla fotboll, sen är det bara Shiro och Jag i helgen. Tjingeling!!


Fortfarande helt slut....=)


Helt utslagen efter duschen....


Pålsjöskog=duschen.....

Vilken helg!! Otroligt fint väder så  det har blivit många promenader. I lördags var jag och mamma på en liten shoppingtur. Under tiden gick pappa en lång runda med Shiro och Krasse kollade in nya bilar. Lite senare på kvällen kom Krasses mamma på besök och käkade lite middag.
Söndagen var händelserik. Vaknade av att det var väääldigt tyst i huset, blev genast orolig och satte mig upp med ett ryck. Ingen Krasse och ingen Shiro. Hmmm.. Krasse går inte ut frivilligt tidigt på morgonen. Men efter en liten stund kom Krasse och Shiro in genom ytterdörren, de hade varit ute på en morgonpromenad eftersom det var jätte fint väder.
Lite senare på eftermiddagen åkte jag, mamma, pappa och Shiro till Pålsjöskog där vi gick en lååång runda. Shiro var helt till sig eftersom det var helt nya dofter som han inte känt förut. Eftersom det var i skogen och snön börjat smälta så kan ni ju bara tänka er hur en vit samojed ser ut efter en sådan runda i leran. Det blev duschen när vi kom hem så nu är han vit och fin igen men han uppskattade inte att bli ren. Nu har stackaren sovit sedan han kom ut ur duschen, det tar på krafterna att brottas i duschen;) Tjingeling!!


"Usch" säger Shiro om borsten...

Vaknade kl. 07:00 av att klockan ringde. Gick upp och satte på kaffe medan Shiro öppnade ett öga och kollade läget för att sedan snarka vidare. Gottegris;) Kl. 08:00 fick jag väcka honom, då satte vi oss i bilen och körde hem till mamma där vi gick en runda innan vi käkade frukost. Efter frukosten åkte jag till jobbet medan mamma och Shiro gick en jätte lång runda i Ramlösaparken. Efter ett ganska kort arbetspass åkte jag och hämtade lille gangstern hos mamma och promenerade en runda. När vi kommit hem började vi träna lite sök vilket Shiro faktiskt är ganska bra på speciellt när vi tränar med hans favorit godis "mini frolic". När jag trodde att jag tröttat ut den lille rackaren så åkte borsten fram till Shiros stora fasa. Efter en brottningsmatch på ca 30 minuter så var han så pass trött att jag kunde borsta honom. Himmel och pannkaka vad han fäller!! Riktigt fin blev han när vi var färdiga. Nu ligger han utslagen på framsidan och kollar in "Dumle" (grannens colliehund) som ligger rakt över gatan på sin gräsmatta. Nä, nu är det dax för sista rundan innan vi ska nanna kudden. Tjingeling!!


Tampong äventyret=)

Halloj! Full rulle har det varit de senaste dagarna. Förra helgen hade vi dubbelkalas för släkten eftersom både jag och Krasse blev äldre;) Det var lyckat och skoj med god mat och alkohol. Shiro fick massor med rostbiff i mängder, det gillade han. Annars har det bara varit massor med jobb, mys och promenader.
Fredagen var inte så jätte lyckad om man säger som så!! Jag stod i duschen och Krasse hade åkt till Väla-köpcenter. Shiro brukar oftast ligga på badrumsmattan och vänta på mig men denna dagen gjorde han inte det... Efter att jag försökt få honom att komma till mig på inkallning utan resultat så sprang jag ut ur duschen (Fullkomlig tystnad=hittar på skit...). I sin säng låg Shiro och såg väldigt nöjd ut, han hade hittat mitt tampong paket. Alla "musraketer" låg snyggt avplastade på rad i sängen. VAD GÖR JAG NU?! Ringde till mamma i panik eftersom jag inte visste om lille Shiro hade svalt någon (Kan ju inte hålla reda på hur många man har kvar i paketet). Mamma tyckte jag skulle ringa till djursjukhuset så det gjorde jag. Tanten i telefonen tyckte jag skulle komma upp med en gång så vi fick kräka honom, alternativet var att vänta ut det men då hade en operation krävts om den hade tagit sig in i tarmen. Som de flesta vet så kan de här sakerna svälla något enormt när de kommer i kontakt med vätska. Jag valde att kräka honom. Väl uppe på sjukhuset så skulle lille Shiro äta vilket han inte gjorde, var nog ingen god mat de serverade=) Efter en stund fick han en spruta som gjorde att han började kräka efter 10 minuter. Suck... Ingen "musraket" i sikte... Efter 2 timmar på djursjukhuset och 2200kr fattigare så åkte vi hemåt. Allt har gått bra i helgen och det verkar inte som att han ätit upp någon men det var bättre att vara på säkra sidan tyckte jag. Tjingeling!!


RSS 2.0