Jag och Krasse!!


Shiro var väldigt nyfiken på vad Camilla hade i handen..


Ola och Shiro pratade hemligheter=)


Krasse och Ola var i full gång=)


Jag, Shiro och Camilla..


Dax för sill och potatis och lite grillat för de som inte äter sill! (Camilla, Krasse och Ola)


Midsommar och semester!!

Yeeeeeiiii... Nu är det semester.. Men jag har nog inte fattat det ännu, är ju första dagen. 3 hela, långa, underbara veckor. Ska bli sååååå skönt. Shiro och Jag ska bara busa och ha det mys, ja Krasse får också vara med på en hörna;P
Igår firade vi midsommar med våra gamla grannar Camilla och Ola, det var super kul men idag känns det inte så super kul;) Camilla hade fixat god mat som hon tagit med eftersom jag jobbade till kl 17. Det blev en lyckad midsommar som alltid när vi firar ihop. Tack för god mat och trevligt sällskap.
Nu ligger lille Shiro på framsidan och snarkar, Krasse sitter i ena hörnan i soffan med sin data och jag i den andra med min data. Vädret är sådär så vi har lite svårt att komma på vad vi ska hitta på. Kanske går vi en promenad och jagar kaniner;)
Shiro och jag var hos mamma i veckan och skulle hjälpa till med att plantera blommor. Lite senare på eftermiddagen så skulle vi promenera hem och pappa ville göra oss sällskap. Pappa och jag gick och pratade med varandra och Shiro strosade rundor på fältet när jag plötsligt hör pappa skrika till och känner hur "flexi-kopplet" (8 meter långt koppel) börjar rullas ut i en väldans fart. När jag vänder huvudet för att kolla på Shiro så ser jag hur han far över fältet efter en kanin och kopplet "tog slut". Poff sa det, där låg jag och plogade huvudet genom fältet=) När Shiro till slut inte orkade dra mig längre så sätter jag mig upp i gräset och ser hur pappa kommer springande efter oss och skrattar så han nästan kissar på sig och säger "du har nog stått för underhållningen på Ättekulla idag". När jag väl fattade vad som hänt så började jag själv skratta och kolla runt i panik om någon hade sett mig. När vi kommit hem så stannade Krasse mitt i köket och bara glodde på mig innan han till slut frågade mig vad f-n jag hade gjort och skrattade. Där stod jag i köket med grästussar och jord överallt, hade t.o.m. grästussar innanför trosorna=) Konstigt nog klarade jag mig utan en skråma och Shiro hade nog inte alls fattat vad som hände.=) Så kan det gå....=) Tjingeling!!
  


Kanon väder....

Vilken kanondag det har varit idag... Sitter här nu under parasollen i trädgården, dricker en kall öl och käkar lite popcorn, nice. Lille Shiro däremot tycker inte alls att det är skoj när det är varmt. Han ligger under bordet på trädäcket och bara flåsar. Satt i solen hela förmiddagen så nu ser man ut som en nykokt kräfta IGEN. Vi tog en runda med bilen ner till mormor idag och Shiro bara älskar att sticka ut nosen genom fönstret i bilen och känna vinddraget och alla dofter. Vi tog en härlig fika i trädgården hos mormor (även Shiro fick lite fika, som alltid hos mormor=)) innan vid gav oss iväg hemåt igen.
Nu sitter Shiro och Jag i trädgården medan Krasse sitter i soffan och glor på fotboll. Snart blir det grillning så vi får väl ta en liten promenad efter att vi marinerat köttet. JAG ÄLSKAR FINT VÄDER... WIIIIIIIIIII....... Tjingeling!!


Uttråkad.......

Guuuuud vad jag är uttråkad nu... Shiro ligger som en dö sill ute på trädäcket och sover och jag sitter i soffan och kollar ut på de fina, mörka stora molnen utanför fönstret. Har åskat en hel del ute men regnet har nog gått vilse. Vad kan man då hitta på en dag som denna!? Har lusläst all reklamen som kom i brevlådan, har kollat i stort sett allt på datan (bloggar, nyheter, facebook m.m) och har pratat med mitt hjärta Krasse i telefon som kom med den ljusa iden att jag skulle städa, wiiiiiiiii noooooot... Syrran är säkert också igång med något eftersom hon sprungit här fram och tillbaka som en orolig sprätthöna. Nä, nu får Shiro och jag ta tag i det här. Tjingeling!!


Shiro rockar loss med innerkuddarna i soffan...=)


Som han kämpar.....=)


Yeeeiiiii....


Hmmm...


Växterna "står stilla" men Shiro öser på.....=)

Nu börjar jag tvivla på att vi verkligen får någon sommar alls i detta avlånga land. Har fortfarande inte lagt undan min dunjacka som jag sprang med hela vintern och som jag fortfarande springer med ibland på kvällarna. Alla blommor och växter står stilla men lille Shiro han öser på. Full rulle hela dagarna med lek och bus och sedan blir det fästing-plock på kvällarna=) Passade på att tvätta överdragen till kuddarna i soffan häromdagen när det regnade som spö i backen. Shiro ville hjälpa till som vanligt men det slutade med att han rockade loss med innerkuddarna i soffan istället, roligt hade han=) 
Idag var vi på systersonens skolavslutning och Shiro var också med. Alla barnen var så duktiga när de sjöng och Shiro satt som ett tänt ljus och tittade på=) Efteråt bjöd syrran på god frukost och fika.
Har beställt tid för ögonlysning och höftledsröntgen till Shiro nu så onsdagen den 30 juni kl.9:00 ska vi fixa allt på en gång, nu håller vi tummarna så att allt är okej. Tjingeling!!  


Djursjukhuset....

Nu var det längesedan jag skrev och man kan väl säga att det hänt en del.... För 2 veckor sedan var Shiro igång igen. Fick ett telefonsamtal av mamma när jag var på jobbet, "du måste komma hit för det kommer blod ur munnen på Shiro". Jag satte mig i mini bilen och körde i full fart upp till mamma. Första tanken som susade genom huvudet på mig när jag kom ut i trädgården och såg honom var "nu dör han". Där stod han helt nerblodad i huvudet, på bröstet, på benen och det bara fortsatte rinna ur munnen på honom precis som om man öppnat en kran. Vi kastade oss i bilen alla 3 efter att ha ringt upp till djursjukhuset, mamma körde och jag satt i baksättet med Shiro. Väl uppe på djursjukhuset sprang vi in till receptionen där även väntrummen finns. Allt stannade upp och folk tappade hakan när vi kom in, vi såg ju ut som om vi hämtats direkt från en "Rambo-film". Alla insåg att det var allvarligt så vi kom direkt in på rummet där de försökte lokalisera blödningen som kom från tungan. Eftersom det inte slutade blöda så fick de söva honom som även det var väldigt riskabelt eftersom de konstaterade att lille Shiro har ett ganska kraftigt blåsljud på hjärtat. När de hade väckt honom ur narkosen så visade det sig att han hade bitit sig själv i tungan så ena hörntanden från underkäken hade gått rakt genom tungan och skadat en massa kärl på vägen, inte konstigt att det blödde på det viset. Vi fick lämna honom på sjukhuset några timmar innan vi kunde hämta hem honom senare på kvällen. Det blev många dygn utan ordentlig sömn eftersom man var tvungen att ställa klockan på natten för att kolla så att det inte börjat blöda igen och så att slemhinnorna såg bra ut. Shiro fick inte heller äta något annat än mosad mat och det var inte jätte poppis=) Nu är han helt återställd och busar och äter som vanligt igen men vad som gjorde att han bet sig i tungan vet vi fortfarande inte. Nu är nästa steg att beställ tid för röntgen av höfter och armbågar och även ögonlysning. Tjingeling!!


RSS 2.0